Preitaart met geitenkaas
Preitaart met geitenkaas
Een heerlijke traktatie voor het hele gezin!
Porties: 4 personen
calorieën: 555kcal
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (pakje a 450 g)
- 750 g prei
- 2 eetlepels boter
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels bloem
- 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne blanc)
- 3 eieren
- 200 ml ½ pakje koksroom
Instructies
- Deeg laten ontdooien en Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Prei schoonmaken en in ringen snijden.
- In braadpan boter verhitten en prei 5 min. smoren en vocht laten verdampen.
- Tomaten in reepjes snijden. Bloem en tomaatreepjes door prei roeren. Kaas erboven verkruimelen.
- Ei loskloppen met koksroom, zout en peper.
- Ingevette vorm bekleden met deeg. Eimengsel door prei roeren. Prei mengsel in vorm scheppen
- plaats de vorm in het midden van de oven en bak de preitaart af in 30 min.