Preitaart met geitenkaas
Een heerlijke traktatie voor het hele gezin!
- 5 plakjes deeg voor hartige taart ((pakje a 450 g))
- 750 g prei
- 2 eetlepels boter
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels bloem
- 200 g zachte geitenkaas ((bijv. Bettinne blanc))
- 3 eieren
- 200 ml ½ pakje koksroom
Deeg laten ontdooien en Oven voorverwarmen op 200 °C.
Prei schoonmaken en in ringen snijden.
In braadpan boter verhitten en prei 5 min. smoren en vocht laten verdampen.
Tomaten in reepjes snijden. Bloem en tomaatreepjes door prei roeren. Kaas erboven verkruimelen.
Ei loskloppen met koksroom, zout en peper.
Ingevette vorm bekleden met deeg. Eimengsel door prei roeren. Prei mengsel in vorm scheppen
plaats de vorm in het midden van de oven en bak de preitaart af in 30 min.