Preitaart met geitenkaas

Een heerlijke traktatie voor het hele gezin!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: oven, Vegatarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 555kcal
Auteur: Allerhande

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart  (pakje a 450 g)
  • 750 g prei
  • 2 eetlepels boter
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 g zachte geitenkaas  (bijv. Bettinne blanc)
  • 3 eieren
  • 200 ml ½ pakje koksroom

Instructies

  • Deeg laten ontdooien en Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • In braadpan boter verhitten en prei 5 min. smoren en vocht laten verdampen.
  • Tomaten in reepjes snijden. Bloem en tomaatreepjes door prei roeren. Kaas erboven verkruimelen.
  • Ei loskloppen met koksroom, zout en peper.
  • Ingevette vorm bekleden met deeg. Eimengsel door prei roeren. Prei mengsel in vorm scheppen
  • plaats de vorm in het midden van de oven en bak de preitaart af in 30 min.