de Asperges van Tante An

Asperges zonder saus
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd36 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: asperges, de lekkerste
Porties: 4 personen
Auteur: Tante An

Equipment

  • asperge pan | of gewone pan als je er geen een heb
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 20 stuks Asperges
  • 6 stuks Eieren
  • 2 ons Achterham
  • scheutje Koffieroom (ongeveer 2 van die koffiekuipjes)
  • snufje Peper
  • snufje Zout

Instructies

  • Asperges schillen en de harde stronk onderop eraf halen
  • Opzetten met water en een heel klein beetje zout toevoegen
  • Laat de asperges in ongeveer 20 minuten gaar koken.
  • Ondertussen kunnen we doorgaan met de eieren. Deze goed klutsen en een scheutje koffieroom en een snufje peper toevoegen. Goed door elkaar klusten en roerbakken in de koekenpan.
  • Ham fijnsnijden en op het laatste moment toevoegen aan de eieren. Zodat de ham ook warm wordt.
  • Aspergers opdienen op een bord en de ham en ei mengsels er overeen strooien.
  • Aspergers zijn heerlijk te combineren met gebakken verse krieltjes!

Notities

Smakelijk eten!