Appelcrumble met Elstar appelen

Ook lekker als toetje met ijs
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: gebak, Nagerecht
Keuken: engeland
Trefwoord: oven
Porties: 8 personen
calorieën: 385kcal
Auteur: Allerhande

Ingrediënten

  • 100 g bloem gezeefd
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 75 g suiker
  • 1 kg elstar appels
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 95 g hazelnoten
  • 2 el poedersuiker
  • Bereidingswijze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kneed met de hand of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, boter en ⅔ van de suiker.
  • Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels boven de ingevette ovenschaal in blokjes. Strooi er de rest van de suiker en kaneel over. Schep om. Verkruimel het deeg en strooi met de grofgehakte noten over de appel.
  • Bak de crumble in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker.

Notities

Extra lekker tip: Doe onder in de ovenschaal amandelspijs.