Aardbeien Rabarber

"de Kooktip van Tante An"
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken: nederlands
Trefwoord: aardbeien, lekker, magnetron
Porties: 4
calorieën: 84kcal
Auteur: Tante An

Equipment

  • magnetronschaal met deksel
  • staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 kilo rabarber
  • 1 doos aardbeien flinke doos
  • 100 gram kristal suiker
  • maizena indien nodig

Instructies

  • Schil de stelen, snij ze in gelijke stukken en was de stukken goed.
  • Zet de rabarber met weinig water op het vuur, brengt het aan de kook en laat het circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer de suiker door de rabarber en bind zo nodig met Maizena.
  • Laat het even staan om af te koelen.
  • Was de aardbeien met kroontjes. Anders komt er vocht in de aardbei. Verwijder na het schoonmaken de kroontjes.
  • Pureer de aardbeien in de keukenmachine of staafmixer. Niet te fijn. Prakken is daardoor ook een mogelijkheid.
  • Is de rabarber afgekoeld? Dan kunt u de aardbeien erbij voegen. Proef met een schone lepel en voeg naar smaak nog wat suiker toe.

Notities

In plaats van in de pan kunt u het ook in de magnetron warm maken. Hierbij gebruikt u dan geen water en is Maizena niet nodig. Plaats de rabarber in een magnetronschaal met deksel en warm de rabarber op in 7 minuten op hoog vermogen. Halverwege de 7 minuten de rabarber even goed doorroeren en de suiker toevoegen.
Eet smakelijk!!