Aardbeien Rabarber
"de Kooktip van Tante An"
- 1 kilo rabarber
- 1 doos aardbeien (flinke doos)
- 100 gram kristal suiker
- maizena (indien nodig)
Schil de stelen, snij ze in gelijke stukken en was de stukken goed.
Zet de rabarber met weinig water op het vuur, brengt het aan de kook en laat het circa 10 minuten zachtjes koken.
Roer de suiker door de rabarber en bind zo nodig met Maizena.
Laat het even staan om af te koelen.
Was de aardbeien met kroontjes. Anders komt er vocht in de aardbei. Verwijder na het schoonmaken de kroontjes.
Pureer de aardbeien in de keukenmachine of staafmixer. Niet te fijn. Prakken is daardoor ook een mogelijkheid.
Is de rabarber afgekoeld? Dan kunt u de aardbeien erbij voegen. Proef met een schone lepel en voeg naar smaak nog wat suiker toe.
In plaats van in de pan kunt u het ook in de magnetron warm maken. Hierbij gebruikt u dan geen water en is Maizena niet nodig. Plaats de rabarber in een magnetronschaal met deksel en warm de rabarber op in 7 minuten op hoog vermogen. Halverwege de 7 minuten de rabarber even goed doorroeren en de suiker toevoegen.
Eet smakelijk!!