Aardbeien Rabarber
Aardbeien Rabarber
"de Kooktip van Tante An"
Porties: 4
calorieën: 84kcal
Equipment
- magnetronschaal met deksel
- staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 1 kilo rabarber
- 1 doos aardbeien flinke doos
- 100 gram kristal suiker
- maizena indien nodig
Instructies
- Schil de stelen, snij ze in gelijke stukken en was de stukken goed.
- Zet de rabarber met weinig water op het vuur, brengt het aan de kook en laat het circa 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de suiker door de rabarber en bind zo nodig met Maizena.
- Laat het even staan om af te koelen.
- Was de aardbeien met kroontjes. Anders komt er vocht in de aardbei. Verwijder na het schoonmaken de kroontjes.
- Pureer de aardbeien in de keukenmachine of staafmixer. Niet te fijn. Prakken is daardoor ook een mogelijkheid.
- Is de rabarber afgekoeld? Dan kunt u de aardbeien erbij voegen. Proef met een schone lepel en voeg naar smaak nog wat suiker toe.
Notities
In plaats van in de pan kunt u het ook in de magnetron warm maken. Hierbij gebruikt u dan geen water en is Maizena niet nodig. Plaats de rabarber in een magnetronschaal met deksel en warm de rabarber op in 7 minuten op hoog vermogen. Halverwege de 7 minuten de rabarber even goed doorroeren en de suiker toevoegen.
Eet smakelijk!!