Privacy- en Cookieverklaring
Scholten Groenten & Fruit respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. We gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen we deze gegevens uitsluitend gebruiken met je toestemming.
Deze privacyverklaring geldt voor alle interactie tussen jou en Scholten Groenten & Fruit, de manier van communicatie maakt daarbij niet uit.
Scholten Groenten & Fruit gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:
• Als je een bestelling plaatst via het contacformulier, hebben we je naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres nodig om een betaling op te maken, je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
• Betaling van je bestelling verloopt via Tikkie, pinnen of contant
• Voor betaling via payment provider Tikkie, ING Betaalverzoeken en CCV; zijn je naam, telefoonnummer en betaalgegevens nodig.
Betaling gebeurt via de beschermde omgeving van de betreffende payment provider.
• Gegevens over het gebruik van de site en de feedback die we krijgen van bezoekers helpen ons om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback kun je geven door een e-mail te sturen naar info@scholtengroentenenfruit.nl
• Als je reageert op een actie of prijsvraag, vragen we je naam en e-mailadres. Deze gegevens hebben we nodig om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op de marketingacties te meten. Ook hebben we voor het versturen van de prijzen aan de winnaars of eventuele actieproducten de adresgegevens nodig.
• Voor het adverteren op Facebook en Instagram maken we gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen ons om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie onze diensten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot jou als persoon.
Samenwerking met derde partijen
Scholten Groenten & Fruit werkt samen met de volgende partijen:
• Hosting bedrijf: Yourhosting
• Distributeur: Centrale groothandel, diverse kwekers
• Payment provider: Tikkie (ABN Ambro), CCV, ING betaalverzoek
• Bank: ING
• Overige: Scholten Support
Bijzondere persoonsgegevens

Wij verwerken geen bijzondere persoonsgegevens.
Persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar
Wij hebben niet de intentie om persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar te verwerken. Maar kunnen echter niet controleren of een bezoeker van deze website ouder dan 16 jaar is. Als je ervan overtuigd bent dat we persoonlijke gegevens van een minderjarig persoon heb verzameld zonder toestemming van ouder of voogd dan kun je contact opnemen via ons emailadres: info@scholtengroentenenfruit.nl en dan wordt deze informatie verwijderd. Indien er gegevens van personen jonger dan 16 jaar door ons worden verzameld zal dit altijd gebeuren met toestemming van zijn/haar ouder of voogd.
Daarnaast gebruikt Scholten Groenten & Fruit cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan de website niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de website dus een stuk prettiger.
Cookies
Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij je bezoek aan een website, naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.
De verschillende typen cookies
Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.
Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Hieronder vallen functionele cookies.
Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Hieronder vallen tracking cookies, sociale media cookies en marketing cookies.
Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?
Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:
Cookie keuze (functioneel): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.
Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.
Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren.
Sociale media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te ‘liken’. Deze button werkt door middel van code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is.
Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?
Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.
Scholten Groenten & Fruit verkoopt je gegevens niet
Scholten Groeten & Fruit  zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.
Bewaren van persoonlijke gegevens
Gegevens verstrekt ten behoeve van het verwerken van een bestelling, actie of prijsvraag worden maximaal 7 jaar bewaard.
Jouw gegevens inzien
Je hebt altijd het recht om de door Scholten Groenten & Fruit opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met je verzoek naar info@scholtengroentenenfruit.nl Via deze mail kun je ook contact opnemen als je bezwaar wil maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.
Autoriteit Persoonsgegevens
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door Scholten groenten en fruit en kom je er met ons niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Datalek melding
Per 1 januari 2016 zijn we verplicht om bij datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen we onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.
Wijziging privacyverklaring
Deze privacyverklaring kan op ieder moment worden aangepast door Scholten Groenten & Fruit. Dit om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op gebied van wet- of regelgeving of wijzigingen binnen ons bedrijf. Wij zullen u op de hoogte brengen van de eventuele wijzigingen, maar raden aan om onze privacyverklaring geregeld te raadplegen om zo op de hoogte te blijven van ons  privacy beleid. Door na wijzigingen gebruik te blijven maken van onze diensten ga je akkoord met deze wijzigingen.
Contactgegevens
Scholten Groenten & Fruit
Voor vragen, opmerkingen of andere zaken zijn we telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur via
06 26172751. Buiten deze tijden en niet-telefonisch contact zijn we ook bereikbaar via: info@scholtengroentenenfruit.nl