Preitaart met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (pakje a 450 g)
  • 750 g prei
  • 2 eetlepels boter
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne blanc)
  • 3 eieren
  • ½ pakje koksroom (a 200 ml)

 Bereidingswijze

Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Prei schoonmaken en in ringen snijden. In braadpan boter verhitten en prei 5 min. smoren en vocht laten verdampen. Tomaten in reepjes snijden. Bloem en tomaatreepjes door prei roeren. Kaas erboven verkruimelen.

Ei loskloppen met koksroom, zout en peper. Ingevette vorm bekleden met deeg. Eimengsel door prei roeren. Prei mengsel in vorm scheppen en in midden van oven in 30 min. goudbruin bakken.

Bron: www.allerhande.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *